Geplaatst op

Bacardi 151 en andere overproof rum

Bacardi 151 kopen? Dat gaat helaas niet meer lukken. Bacardi heeft in 2016 namelijk moeten besluiten om de productie van Bacardi 151 te stoppen. De unieke smaak en het verhaal zullen voor altijd voortleven als onderdeel van de erfenis van Bacardi.

Waarom hebben heeft Bacardi de productie van Bacardi 151 rum stopgezet? Bacardi had al een eerste voorzorgsmaatregel genomen door metalen, vuurvaste doppen op de flessen 151 rum te schroeven. Vuurvast, want 151 rum bevat 75,5 % alcohol (151 proof) en staat bekend om zijn extreme ontvlambaarheid. Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten hoe dat verhaal vaak afliep… De enige juiste stap was om de stekker helemaal uit Bacardi 151 te trekken. Sommige dingen gedijen beter in onze verbeelding. Bacardi liet de 151 verdwijnen in de nacht en transformeren tot de schimmige legende waartoe hij is uitgegroeid.

Bacardi 151 was een high proof rum, wat betekent dat het een hoger alcoholgehalte heeft dan de gemiddelde rum. Het is net als alle andere rum gemaakt van de distillatie van gefermenteerde molasse. De Bacardi 151 werd gemaakt met behulp van de traditionele pot still-methode in combinatie met Bacardi’s driestaps destillatieproces waardoor het alcoholgehalte tussen de 75% en 80% uitkomt en wat hem zijn kenmerkende smaak geeft . De naam “151” komt van het alcoholgehalte, dat overmatig is en in sommige landen kan oplopen tot 151% ABV.

BACARDI 151 kopen
Bacardi 151

Helaas zijn wij zelf gestopt met de verkoop van alcoholhoudende dranken. Bent u op zoek naar een mooi fles exclusieve drank kijk dan op Topdrinks.nl of op Wijny.nl

Andere overproof rum

Stroh Rum werd voor het eerst op de markt gebracht in 1879 door Johann Stroh. De familie Stroh produceert al sinds 1806, toen Johann Stroh’s vader, Johannes Stroh I, zijn bedrijf oprichtte in Frankfurt am Main, Duitsland.

Inner Circle Rum is een kleine batch Caribische rum die werd gelanceerd

Mariënburg rum is een soort overproof rum met een alcoholpercentage van 63%. Stroh Rum, ook wel Stroh 80 genoemd, is een overproof rum met een alcoholgehalte van 80% met een sterke smaak.

River Antoine Royale Grenadian Rum komt uit Saint George’s Parish Grenada en heeft een smaakprofiel met hints van vanille, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.