Geplaatst op

The Original Mojito – Rum Cocktails

Dit is een authentiek recept voor mojito’s. Het recept is aangepast voor één portie, maar je kunt het aanpassen en een hele kruik vol maken als je dat zou willen. Het is zoals je ongetwijfeld weet een zeer verfrissend drankje voor de warme zomerdagen. Wees echter voorzichtig bij het drinken want als je een inderdaad een volle kruik maakt kom je misschien in de verleiding alles zelf op te drinken om daarna in een mum van tijd Spaans te praten! Je zou voor een enigszins bittere afdronk de soda kunnen vervangen voor Tonic water, maar de smaak is uiteraard dan wel iets anders.

Ingrediënten:

  • 10 verse muntblaadjes
  • 1/2 limoen, snijd ze in 4 partjes
  • 2 eetlepels witte suiker, iets meer of minder mag naar gelang je smaak
  • 1 glas ijsblokjes
  • 1 shot witte rum
  • 1/2 glas sodawater

The Real Mojito Rum Recepten

Bereiding:

  1. Plaats de muntblaadjes en 1 limoenpartje in een stevig glas.
  2. Gebruik een muddler om de munt en limoen te verpletteren en de oliën uit de munt en het limoensap vrij te maken.
  3. Voeg 2 partjes limoen en de suiker en gebruik de muddler opnieuw om het limoensap uit de limoen te persen. Heel belangrijk het mengsel niet afgieten of zeven!
  4. Vul het glas bijna tot aan de rand met ijs.
  5. Giet de rum over het ijs, en vul het glas met koolzuurhoudend water.
  6. Roer, proef, en voeg meer suiker toe indien gewenst.
  7. Garneer met de overgebleven limoen.

Helaas zijn wij (tijdelijk) gestopt met het leveren aan particulieren. Bent u particulier en op zoek naar een mooi exclusieve fles drank kijk dan op Wijny.nl

Geplaatst op

Casa Santo Domingo – Rum Cocktails

Vandaag het recept van een Casa Santo Domingo, de favoriete cocktail van Lorena Vasquez.

Deze Master Blender van Zacapa is uitzonderlijk in de mannenwereld van Meester blenders. Met genoeg doorzettingskracht heeft zij haar doel bereikt. Zij heeft het voordeel dat ze niet alleen goed op details let, maar ook een beter ontwikkelde ‘feeling’ heeft voor goede rum, zowel zintuiglijk als intuïtief. Rum drinkt zij graag ‘dry’ of in een goede cocktail. Haar tip voor wanneer je de rum ‘dry’ drinkt is dat hij wel de juiste temperatuur moet hebben, namelijk van 18 tot 20°C. Hieronder het recept van de Casa Santo Domingo cocktail.

Casa Santo Domingo cocktail

Ingrediënten:

  • 30 ml Zacapa Rum
  • 7,5 ml sinaasappellikeur
  • 6 druppels Angostura Bitters
  • 3 druppels Peychaud Bitters
  • 2 druppels Orange Bitters
  • Champagne
  • Een schijfje sinaasappel

Bereiding:

  • Giet alle ingrediënten in een shaker en meng ze zachtjes.
  • Giet de inhoud vervolgens in een cocktailglas.
  • Voeg de champagne toe.
  • Garneer met een schijfje sinaasappel.

Trek gekregen in een Cocktail kijk dan ook eens bij Cocktails by Nina waar je heerlijke ‘ready to serve cocktails kunt bestellen. Of zoek een mooie rum uit bij Wijny.nl

Geplaatst op

Cunyaya – Rum Cocktails

Begin juni werd Cuba overspoeld met veelbelovende bartenders die het beste van zichzelf lieten zien op de Havana Club Cocktail Grand Prix 2016. Het aanbod lekkere drankjes was gigantisch, maar er kan er helaas maar één de beste zijn. De winnaar werd Amaury Cepeda van deze competie met zijn cocktail Cunyaya, een naam die verwijst naar de eerste suikerrietpers ooit uitgevonden door de Cubanen. Dat hij de beste Cubaanse cocktail maakte van de hele competitie, is misschien niet helemaal verwonderlijk: de man is geboren en getogen op het eiland.

Cunyaya Havana Club Cocktail

Ingrediënten:

  • 45 ml Havana Club 7 años
  • 5 ml honing
  • 7,5 ml oranjebitter
  • 60 ml vers suikerrietsap
  • 2 scheuten Essence of Cuba Island Fruit bitters

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten.
  • Giet over ijs.
  • Schenk in een kop van klei en serveer dat op een tabakblad.
  • Werk af met een stuk suikerriet en een spiraal van de schil van een bittersinaasappel.

Trek gekregen in een Cocktail kijk dan ook eens bij Cocktails by Nina waar je heerlijke ‘ready to serve cocktails kunt bestellen. Of zoek een mooie rum uit bij Wijny.nl

Geplaatst op

Jungle Bird – Rum Cocktails

De Jungle Bird is een drankje met een oud recept gemaakt met Campari en Sailor Jerry Rum. Het vloeibare bewijs dat je met tropische drankjes ook heel complexe dingen kunt doen. Iedereen kent de mierzoete parasol drankjes met Blue Curaçao, waar je al rotte tanden van krijgt als je er maar aan ruikt. De Jungle Bird is gelukkig anders. Deze cocktail is bitter en fruitig, maar toch erg toegankelijk. Het is niet per se nodig om allerlei Tiki accessoires te gebruiken en zelfs een stralende zon is niet echt nodig om van deze rum cocktail te genieten maar het maakt het wel een stuk leuker.
 
Jungle Bird Tiki Mug

Ingrediënten:

  • 30ml Sailor Jerry rum
  • 20ml Campari
  • 120ml vers ananassap
  • 15ml vers limoensap
  • 15ml rietsuikersiroop

Bereiding:

  • Shaken.
  • Strainen.
  • Over crushed ice serveren in een Tiki mok.
  • Garneren met een parasolletje.

Trek gekregen in een Cocktail kijk dan ook eens bij Cocktails by Nina waar je heerlijke ‘ready to serve cocktails kunt bestellen. Of zoek een mooie rum uit bij Wijny.nl

Geplaatst op

The Porch Crawler – Rum Cocktails

De naam van deze cocktail klinkt angstaanjagend, maar dat is hij zeker niet. Angstaanjagend lekker, dat wel! De Porch Crawler is een zoete en fruitige rum cocktail die tijdens het eerste lentezonnetje voor de nodige verfrissing zorgt. Een rum cocktail op basis van witte rum, chilipeper en kersen, lijkt op het eerste zicht een ietwat vreemde combinatie. Maar eens je deze Porch Crawler geproefd hebt, zal je er niet genoeg van kunnen krijgen. Verras jezelf en je gasten met deze originele cocktail!

Porch Crawler

Ingrediënten:

  • 60 ml witte rum
  • 60 ml fris sodawater
  • 30 ml vers citroensap
  • 30 ml gewone siroop
  • 1 halve ontpitte chilipeper (bijvoorbeeld een serranopeper)
  • 5 ontpitte kersen + 1 kers voor de garnering
  • 3 muntblaadjes + 1 muntblaadje voor de garnering

Bereiding:

  • Plet de ontpitte kersen, de halve chilipeper en de muntblaadjes in een cocktailshaker.
  • Giet het verse citroensap, de gewone siroop en de witte rum in een cocktailshaker en vul verder aan met ijs.
  • Goed schudden!
  • Giet het mengsel in een breed cocktailglas.
  • Vul het glas verder aan met het sodawater en goed oproeren.
  • Garneer het glas met een kers en een muntblaadje.
Geplaatst op

De Long Island Ice Tea – Rum Cocktails

De Long Island Ice Tea staat tegenwoordig op de menukaart van elke zichzelf respecterende cocktailbar. Het betreft een zeer populaire cocktail die, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet met ice tea wordt gemaakt. Het is een van die sterke cocktails die vlotjes wegdrinkt, maar al even snel naar het hoofd stijgt. Het gerucht doet de ronde dat deze cocktail werd uitgevonden door een huisvrouw die op het Amerikaanse eiland Long Island woonde. Zij vond er niet beter op dan stiekem kleine beetjes van de alcoholvoorraad van haar man te mengen en aan te vullen met cola.

Vele bartenders weten deze cocktail niet goed te doseren en gaan al snel overdrijven met de hoeveelheden sterke dranken, waardoor de smaak volledig uit balans raakt. Wij bij Exclusieve Rum raden dan ook aan om je strikt te houden aan de dosis van 15 ml per witte likeur.

Long Island Ice Tea

Ingrediënten:

  • 15 ml triple sec
  • 15 ml witte rum
  • 15 ml gin
  • 15 ml wodka
  • 15 ml tequila
  • 30 ml suikersiroop
  • cola
  • een citroenschijfje voor de garnering

Bereiding:

  • Giet de sterke dranken en de suikersiroop in een breed cocktailglas gevuld met ijs.
  • Goed roeren of opschudden.
  • Vul het glas tot aan de rand met cola.
  • Garneer met het schijfje citroen en klaar!
Geplaatst op

The Embassy Cocktail – Rum Cocktails

De Embassy Cocktail is een andere populaire cocktail uit de jaren ’30 die voor het eerst werd ingeschonken in de Embassy Club in Hollywood. Deze kruidige cocktail belichaamt de glamour en glitter van de Amerikaanse jetset tussen de twee wereldoorlogen. De geraffineerde smaak houdt de perfecte balans tussen zoet, zuur en bitter. Deze stijlvolle cocktail is perfect geschikt om te relaxen en even uit te blazen na een drukke dag op het werk.

Embassy

Ingrediënten:

  • 25 ml brandy
  • 25 ml Jamaicaanse rum
  • 25 ml Cointreau
  • 15 ml limoensap
  • een scheut kruidenjenever (kruidenbitter)
  • schijfje limoen voor de garnering

Bereiding:

  • Giet de ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  • Goed schudden!
  • Giet in een gekoeld cocktailglas.
  • Garneer met het limoenschijfje en klaar!
Geplaatst op

De Belladonna – Rum Cocktails

De Belladonna is een van de eenvoudigste cocktails in het tiki genre, maar daarom zeker niet minder lekker. Deze mooie dame bestaat uit vijf verschillende ingrediënten (2 soorten rum en 3 soorten vruchtensap), die allemaal in dezelfde hoeveelheid worden samengevoegd. Het resultaat is een overheerlijke, fruitige rum punch, ideaal om even uit de alledaagse stress te ontsnappen.

Belladonna

Ingrediënten:

  • 30 ml bruine rum
  • 30 ml witte rum
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 30 ml veenbessensap
  • 30 ml ananassap

Bereiding:

  • Giet de ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  • Goed schudden!
  • Giet het mengsel in een longdrink cocktail glas gevuld met ijs en klaar!
Geplaatst op

The Anejo Highball – Rum Cocktails

De Anejo Highball is een relatief nieuwe cocktail die iedereen – zeker de liefhebbers van rum – geprobeerd moet hebben en die ook tot de parate kennis van elke barman zou moeten behoren. Deze rum cocktail werd uitgevonden door Dale DeGroffe, een van de hedendaagse cocktailgrootmeesters, als ode aan de Cubaanse barmannen van het begin van de 20e eeuw. Deze cocktail smaakt het beste met anejo (oude rum). De Anejo Highball is een eenvoudige cocktail, heerlijk voor in de zomer, of gewoon wanneer je zin hebt om even weg te dromen naar de tropische Caraïben!

Anejo Highball

Ingrediënten:

  • 50 ml anejo (oude rum)
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml Cointreau
  • 2 scheuten kruidenjenever (kruidenbitter)
  • 60 ml gemberbier (alcoholvrij)
  • een schijfje limoen voor de garnering
  • een schijfje sinaasappel voor de garnering

Bereiding:

  • Giet alle ingrediënten in een tumbler glas gevuld met ijs, en wel in deze volgorde: anejo, Cointreau, limoensap en de kruidenjenever.
  • Vul het glas verder aan met het gemberbier.
  • Garneer met het schijfje limoen en sinaasappel!
Geplaatst op

The Naked Lady – Rum Cocktails

Deze sensuele cocktail doet de gedachten helemaal op hol slaan. De naam van deze cocktail is al even verleidelijk als de overheerlijke smaak ervan. Alle elementen voor een geweldige cocktail zijn aanwezig: het zoete komt van de rum en de grenadine, het zure van de abrikozen en de citroen, en het aroma van de vermout. Het resultaat is een smakelijke cocktail die elke liefhebber van rum zal weten te waarderen.

naked lady

Ingrediënten:

  • 40 ml superieure, witte rum (met een alcoholpercentage van ongeveer 40 %)
  • 40 ml zoete vermout
  • 10 ml abrikozenbrandy
  • 10 ml grenadine
  • 10 ml vers geperst citroensap
  • ijsblokjes
  • een citroenschilletje

Bereiding:

  • Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker.
  • Voeg ijs toe.
  • Schud goed totdat de buitenkant van de shaker koud aanvoelt.
  • Giet het geheel in een cocktailglas uit.
  • Garneer het glas met het citroenschilletje.
Geplaatst op

The Century Club Punch Cocktail – Rum Cocktails

De Century Club Punch is een verrassend lekkere cocktail gebaseerd op een recept van de legendarische “professor” Jerry Thomas en smaakt vandaag nog even goed als in 1862. Jeremy Thomas was een Amerikaanse bartender die leefde van 1830 tot 1885, en wordt beschouwd als de grondlegger van de cocktails. Omwille van zijn creativiteit en hoog entertainmentgehalte werd hij ook wel de “professor” genoemd. De Century Club Punch Cocktail is een van zijn bekendste recepten en is bovendien eenvoudig klaar te maken. Reis terug naar het California van de 19e eeuw en proef deze intens lekkere en verfrissende cocktail.

century club punch

Ingrediënten:

  • 30 ml bruine rum
  • 30 ml witte rum (met een alcoholpercentage van ongeveer 40 %)
  • 30 ml citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 ml water
  • sinaasappelschijfje voor de garnering

Bereiding:

  • Giet de bruine en de witte rum, het citroensap en de suiker in een met ijs gevulde cocktailshaker.
  • Goed schudden!
Geplaatst op

The Classic National Cocktail – Rum Cocktails

Deze Classic National Cocktail is een cocktail die elke liefhebber van rum zeker eens geprobeerd moet hebben. Deze lekkernij was het huisdrankje van het Hotel National in Havana, waar het door vele onwetende gasten werd besteld als een “Daiquiri”. Wij weten wel beter en schotelen jou het enige echte Classic National Cocktail recept voor.

classic national

Ingrediënten:

  • 50 ml witte rum
  • 50 ml ananassap
  • het sap van een halve citroen
  • een scheut abrikozenbrandy

Bereiding:

  • Giet de ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes.
  • Goed schudden!
Geplaatst op

The Millionaire Cocktail n° 1 – Rum Cocktails

The Millionaire Cocktail is een klassieker onder de cocktails met een lange traditie die de tand des tijds goed heeft doorstaan. Er bestaan ondertussen tal van moderne varianten van deze mondaine cocktail die vooral in hogere kringen zeer gesmaakt wordt. Wij bieden jou echter het originele Millionaire Cocktail n° 1 recept op basis van sleedoornlikeur, Jamaicaanse rum en abrikozenbrandewijn. Wie van deze heerlijke cocktail proeft, voelt zich letterlijk en figuurlijk in hogere sferen!

millionaire cocktail n 1

Ingrediënten:

  • 20 ml sleedoornlikeur
  • 20 ml abrikozenbrandy
  • 20 ml Jamaicaanse rum
  • een scheut grenadine
  • het sap van één limoen

Bereiding:

  • Giet de ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  • Goed schudden!
  • Giet het mengsel in een gekoeld cocktailglas en klaar!
Geplaatst op

The Bishop Cocktail – Rum Cocktails

Wie van rode wijn én rum houdt, zal de Bishop Cocktail zeker weten te smaken. De combinatie van wijn en rum lijkt op het eerste gezicht vergezocht, maar wie deze cocktail probeert, zal snel op andere gedachten gebracht worden. De Bishop is vooral uitstekend om een gezellige (winter)avond af te sluiten. De rode wijnliefhebber zal kiezen voor iets meer wijn, daar waar wij bij Exclusieve Rum (om begrijpelijke redenen) iets meer rum verkiezen.

Bishop

Ingrediënten:

  • 100 ml rum
  • 30 ml rode wijn
  • 1 eetlepel siroop
  • Sap van een halve limoen

Bereiding:

  • Giet de ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  • Goed schudden!
  • Giet in een gekoeld wijnglas en je Bishop Cocktail is klaar!
Geplaatst op

De Bahama Mama – Rum Cocktails

De Bahama Mama is een geweldige, tropische cocktail die het beste gemaakt wordt met kwalitatief hoogwaardige rum en daarvoor ben je bij ons uiteraard aan het goede adres! Deze cocktail smaakt heerlijk in alle seizoenen, al moeten we daar wel bijzeggen dat deze cocktail op de Caraïben vaak in een kokosnoot wordt geserveerd. De koffie- en de kokoslikeur zorgen samen met het ananassap voor een exotisch extraatje.

Bahama Mama

Ingrediënten:

  • 10 ml koffielikeur
  • 20 ml bruine rum
  • 20 ml kokoslikeur
  • 10 ml high-proof rum (met een alcoholpercentage rond 75 %)
  • Sap van een halve limoen
  • 120 ml ananassap
  • Aardbei of een kersje voor de garnering

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  • Goed schudden!
  • Giet het mengsel in een longdrink cocktailglas met gekraakte ijsblokjes (geplette ijsblokjes).
  • Garneer het glas met een aardbeitje of een kersje.
Geplaatst op

De Scorpion – Rum Cocktails

De Scorpion is een van die tropische rum cocktails die geweldig smaken en bovendien ook nog eens de potentie verhoogt. Deze geraffineerde, maar sterke cocktail wordt gemaakt met zowel witte, als bruine rum, brandy en triple sec, met als zoet toemaatje sinaasappelsap. Onnodig te zeggen dat dit drankje nog het beste smaakt met sap van vers geperste sinaasappelen. De Scorpion is ideaal voor wie uit de stress van alledag wil ontsnappen. Met slechts een enkele nip van deze fruitige cocktail waan je je zo op een exotisch eiland.

Scorpion

Ingrediënten:

  • Sap van een halve limoen
  • 25 ml brandy (brandewijn)
  • 25 ml witte rum
  • 25 ml bruine rum
  • 10 ml cognac
  • 50 ml sinaasappelsap (bij voorkeur vers geperst)
  • een schijfje limoen

Bereiding:

  • Pers een halve limoen in een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes.
  • Voeg alle ingrediënten toe.
  • Goed schudden.
  • Giet het mengsel uit in een longdrink cocktailglas met ijsblokjes.
  • Werk het glas af met een schijfje limoen en klaar!
Geplaatst op

The Hurricane – Rum Cocktails

The Hurricane is een van die overheerlijke tropische cocktails die je moet leren kennen, en eens geproefd, zal je deze smakelijke rum cocktail nooit meer vergeten. Het is een frisse mix van rum en lekkere fruitsappen, die bovendien helemaal niet moeilijk is om te maken.

Deze fruitige cocktail werd in 1939 voor het eerst geïntroduceerd in New York City en genoemd naar het orkaanvormige glas waarin dit zoete drankje opgediend werd. The Hurricane werd pas echt populair in New Orleans, een streek die overigens vaak door tropische orkaanstormen geteisterd wordt. Omdat de zuidelijke distributeurs de lokale bartenders met een overvloedige stock aan rum opzadelden, werd het alcoholgehalte aanzienlijke opgedreven. Jijzelf bepaalt natuurlijk wat je zelf het lekkerste vindt: iets meer of ietsje minder rum!

The Hurricane

Ingrediënten:

  • 60 ml witte rum
  • 60 ml bruine rum
  • 60 ml passievruchtensap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • sap van een halve limoen
  • eetlepel (gewone) siroop
  • eetlepel grenadine
  • een schijfje sinaasappel en een kersje

Bereiding:

  • Vul een cocktailshaker met een beetje ijs.
  • Pers het sap van een halve limoen uit over het ijs in de cocktailshaker.
  • Vul de cocktailshaker met de overige ingrediënten.
  • Goed schudden!
  • Giet het mengsel in een (bij voorkeur orkaanvormig) cocktailglas.
  • Garneer het glas met het schijfje sinaasappel en het kersje.
Geplaatst op

Tom & Jerry – Rum Cocktails

De Tom & Jerry is een klassieke wintercocktail die iedereen die van rum houdt zeker eens geprobeerd moet hebben. Het is een zoete, schuimige en warme cocktail, op smaak gebracht met bruine rum en cognac. Deze Tom & Jerry wordt het beste gemaakt met melk om het geheel wat dikker en smeuïger te maken. Wie zijn gasten tijdens de winter wil verrassen met een originele cocktail maakt met de Tom & Jerry een uitstekende keuze.

Tom en Jerry

Ingrediënten:

  • 30 ml bruine rum
  • 30 ml cognac
  • 1 ei
  • 15 ml siroop of een eetlepel poedersuiker
  • Warme melk
  • Geraspte nootmuskaat

Bereiding:

  • Scheid het eiwit van de eierdooier en klop het in twee aparte potjes stijf.
  • Voeg het geklopt eiwit en eigeel samen in een Irish Coffee glas.
  • Voeg de suiker of siroop, de bruine rum en de cognac toe.
  • Vul het glas met warme melk.
  • Roer het mengsel goed op.
  • Garneer het geheel met de geraspte nootmuskaat en klaar!
Geplaatst op

Caipirissima – Rum Cocktails

De Caipirinha is de nationale drank van Brazilië. De oorsprong van deze lekkernij is niet helemaal zeker, maar beweerd wordt dat het oorspronkelijk als geneesmiddel tegen de Spaanse griep bedoeld was. Traditioneel wordt een Caipirinha gemaakt met cachaça, een Braziliaans suikerdistillaat dat met witte vergeleken worden. Vervang de cachaça door witte rum en de Caribische variant – de Caipirissima – van deze dorstlessende cocktail is geboren.

caipirissima

Ingrediënten:

  • 50 ml witte rum
  • 2 tot 3 eetlepels rietsuiker of bruine suiker
  • 4 stukjes limoen
  • een vol glas crushed ijs

Bereiding:

  • Leg de 4 stukjes limoen in een stevig tumblerglas.
  • Strooi de rietsuiker of de bruine suiker over de plakjes limoen.
  • Plet de limoen en de suiker met een muddler (of een ander staafvormig voorwerp) totdat je al het sap eruit hebt geperst.
  • Voeg de witte rum aan het geheel toe.
  • Vul het glas tot op de rand met crushed ijs.
  • Goed oproeren met een rietje.
  • Het glas eventueel afwerken met een extra schijfje limoen.
Geplaatst op

Cuba Libre – Rum Cocktails

Cuba Libre of Rum Cola is wellicht nog de bekendste rum cocktail. De roots van de Cuba Libre (Vrij Cuba) gaan terug tot in het Havana van rond het jaar 1900 toen Cuba verwikkeld was in de Spaans-Amerikaanse oorlog. Om op de vrijheid van Cuba te toosten, werd een glas rum met cola (en een schijfje limoen) opgeheven met de woorden “por Cuba Libre”. Waarom 1900 vraag je je misschien af? De uitleg is zeer eenvoudig. 1900 was namelijk het jaar dat Coca Cola door de Amerikaanse troepen op het eiland Cuba geïntroduceerd werd.

Cuba Libre

Ingrediënten:

  • 120 ml cola
  • 50 ml witte of bruine rum
  • 10 ml limoensap (sap van een halve limoen)
  • Een schijfje limoen
  • Ijs (4 tot 5 grote ijsblokjes)

Bereiding:

  • Vul een longdrinkglas met de ijsblokjes en voeg de cola, het limoensap en de rum toe.
  • Garneer met een schijfje limoen.
Geplaatst op

Piña Colada – Rum Cocktails

Wie kent de Piña Colada niet?. Het is die overheerlijke, soms onweerstaanbare mix van rum, kokosnoot en ananas die wereldwijde roem verwierf dankzij het zwoele nummer van Rupert Holmes “Escape” (beter bekend als The Piña Colada Song). Het is wellicht een van de populairste tropische cocktails ter wereld, die zich bovendien ook nog eens (letterlijk) in een handomdraai laat maken.

De Piña Colada werd voor het eerst klaargemaakt in 1954 door Ramon “Monchito” Marrero Perez in de Beachcomber Bar in San Juan, Puerto Rico. Zijn opzet was om de smaak van de tropen in een glas te vatten en dat is hem met deze zwoele cocktail aardig gelukt.

pina colada

Ingrediënten:

  • 50 ml witte rum
  • 50 ml ananassap
  • 40 ml kokosmelk
  • enkele ananasschijfjes

Bereiding:

  • vul een cocktailshaker met de ingrediënten en ijs
  • goed schudden
  • vul de cocktail in een gekoeld longdrink cocktailglas
  • garneer het glas met een ananasschijfje
Geplaatst op

Coquito – Rum Cocktails

Coquito is een punch op basis van rum en kokos afkomstig uit Puerto Rico die traditioneel met Kerstmis en oudejaarsavond wordt gedronken. Deze feestelijke cocktail kan nog het beste vergeleken worden met advocaat met rum. Het enige verschil is dat je er geen rauwe eieren voor nodig hebt en je hoeft er zelfs geen kokosnoot voor te breken. Je zult er versteld van staan hoe eenvoudig het is om een Coquito klaar te maken!

coquito

Ingrediënten:

  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 200 ml witte rum
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kokosnootextract

Bereiding:

  • De ingrediënten zijn goed voor ongeveer een liter Coquito.
  • Meng alle ingrediënten samen met de rum in een blender (ongeveer 30 seconden).
  • Verdeel het mengsel in porties en laat het tot een uur voor opdienen in de koelkast afkoelen.
  • Serveer de punch lekker fris!
Geplaatst op

Hemingway Daiquiri – Rum Cocktails

De Hemingway Daiquiri cocktail is ook wel gekend als Papa Doble of Hemingway Special en is een klassieker onder de cocktails. Zoals je al vermoedde, werd deze cocktail genoemd naar de wereldberoemde schrijver, Ernest Hemingway. Het is geen geheim dat deze literaire grootheid op tijd en stond wel eens een rummetje lustte. Hemingway bracht zijn vrije tijd nog het liefst van al door met zijn vrienden in de bar. De schrijver stond erom bekend nogal kieskeurig te zijn als het op drank aankwam.

Nadat hij al enige tijd in Cuba doorbracht, werd Ernest Hemingway al snel smoorverliefd op de Daiquiri. Het is daarom dat men in zijn favoriete bar, El Floridita, een speciaal naar hem genoemde Daiquiri ontwikkelde. In tegenstelling tot de meesten drinkt Hemingway zijn Daiquiri zonder suiker. De Hemingway Daiquiri is een heerlijk verfrissend drankje om de dagelijkse sleur te breken.

Hemingway Daiquiri

Ingrediënten:

  • 40 ml witte rum
  • 10 ml Maraschino likeur (kersenlikeur)
  • 20 ml pompelmoessap
  • 15 ml limoensap
  • 5 ml siroop

Bereiding:

  • Vul een cocktailshaker gevuld met ijs met de ingrediënten.
  • Goed schudden.
  • Giet de mix in een gekoeld cocktailglas en klaar!
Geplaatst op

Hot Toddy – Rum Cocktails

Ben je op zoek naar een opkikkertje tijdens de winter? Stop dan met zoeken, want wij presenteren jou de Hot Toddy, een smakelijke en warme cocktail waarvan je een heerlijk warm gevoel krijgt vanbinnen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een beetje rum, thee, honing en limoen, al slaan sommigen het theezakje over.

De Hot Toddy is een van de meest eenvoudige warme cocktails om te maken en zou wel eens snel tot een nieuwe hit kunnen uitgroeien. Naargelang je persoonlijke smaak, kun je deze cocktail ook met whisky maken.

Hot Toddy

Ingrediënten:

  • 40 ml rum
  • 1 eetlepel honing
  • Sap van ¼ limoen
  • 1 kopje heet water
  • 1 theezakje

Bereiding:         

  • Warm water op in een theekan of in de magnetron.
  • Eens het water goed warm is, laat een theezakje 3 – 5 minuten in het water rusten.
  • Terwijl je je thee aan het zetten bent: maak je glas of kopje warm door het te vullen met heet water.
  • Zodra het glas of het kopje goed warm is: verwijder het warme water en vul de bodem met de honing.
  • Voeg de rum toe en pers een kwartje van een limoen uit in het glas of het kopje.
  • Eens de thee goed getrokken en op smaak is, giet je de thee in je glas of kopje en klaar!