Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is gelegen op het oostelijke (tweederde gedeelte) van het eiland Hispaniola (Española) en omvat de eilanden Beata, Catalina, Saona, Alto Velo en Catalinita in de Caribische Zee, en een aantal eilandjes in de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek stad, Santo Domingo, is gelegen aan de zuidelijke kust. Het strekt zich in de lengte uit van Cape Engaño tot de Haïtiaanse grens, en in de breedte van Cape Isabela naar Cape Beata.

De Dominicaanse Republiek is over het algemeen bergachtig, met woestijnen in de uiterste westelijke regio’s. De belangrijkste met pijnbomen beboste bergketen, de Cordillera Central, loopt van oost naar west en doorsnijdt de republiek. Er zijn vruchtbare valleien in overvloed in de centrale en oostelijke gebieden. Het land bevat zowel de hoogste berg van West-Indië, Mount Duarte (Pico Duarte, 3175 meter) en het laagst gelegen meer, Lake Enriquillo (46 meter onder zeeniveau). Het klimaat en de neerslag variëren per regio en hoogte. In het algemeen variëren de gemiddelde minimum en maximum temperaturen van 18-29 ° C in de winter tot 23-35 ° C in de zomer. Het regenseizoen loopt doorgaans van juni tot november en het droge seizoen van december tot mei. Dichte regenwouden zijn gebruikelijk in de nattere gebieden en savanne vegetatie is te vinden op de open vlaktes. De Dominicaanse mahonie en zeer harsachtige dennenbomen groeien in de hoge bergen. De zeldzame Hutia (een kleine knaagdieren) en kuddes wilde zwijnen zijn te vinden in de bergachtige gebieden.

De Dominicaanse Republiek is een rum-producerende reus, onder leiding van het beroemde Brugal, en heeft daarnaast nog een aantal distilleerderijen en fabrieken waaronder de Ron Barcelo fabriek en de Bermudez distilleerderij. Rum is een integraal onderdeel van het land en de manier van leven.