Peru

Peru bevindt zich in Zuid-Amerika, met als hoofdstad Lima, gelegen aan de kust aan de Stille Oceaan. Relatief gezien is Peru iets kleiner dan de staat Alaska. Het is begrensd door Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia, Chili en de Stille Oceaan.

Peru is verdeeld in drie contrasterende topografische regio’s: de kust (Costa), de hooglanden (sierra), en de oostelijke regenwouden (selva).

De kustlijn wordt getekend door een lange, smalle woestijnvlakte. Landinwaarts stijgt de lage Costa geleidelijk naar de hogere wildernis van de hoge Costa, om dan abrupt over te gaan in torenhoge pieken van de westelijke Cordillera (Cordillera Occidental) van de Andes.  De Cordillera Occidental voegt zich in het midden van Peru samen met de Cordillera Central en de Cordillera Oriental.

De bekkens in de bergen, de diep uitgesneden canyons en de hoge boomloze plateaus (punas) van de Andes vormen de sierra en vormen 27% van de oppervlakte van het land. De selva dekt 61% van Peru en bestaat uit de lage Selva (het Amazone regenwoud) en de hoge Selva.

Hoewel Peruaanse kust gelegen is binnen de tropische zone, vertoont het geen equatoriaal klimaat. Gemiddelde temperaturen variëren van 21 ° C in januari tot 10 °  in juni aan de kust. In de Sierra stijgt het kwik nauwelijks boven de tien graden, terwijl  in het Amazonegebied de gemiddelde temperatuur ongeveer 32 ° C  is, het hele jaar door.

Peru kent verschillende klimaten en contrasterende oppervlakte-eigenschappen waardoor we er ook een rijke diversiteit aan flora en fauna terug vinden.

Peruviaanse rum kreeg in het verleden niet echt veel krediet.  Daar komt nu zeer snel verandering in.  In bepaalde opzichten, is Peru zelfs ideaal voor rum productie.  Het regent er niet veel en de landbouwers moeten via irrigatie hun velden vochtig houden.  Daardoor kunnen zij de watertoevoer zelf in de hand houden.  Ze laten de planten daarom een beetje ‘vechten’ tegen de droogte; en dat vechten betekent meer suikers geconcentreerd in de plant.