Havana Club

Havana Club wordt geproduceerd in de zuiverste Cubaanse traditie, met behulp van de hoogste kwaliteit suikerriet. Het trage destillatieproces, uitgevoerd in speciaal voor Havana Club ontworpen kolommen, zo is het mogelijk om een sterke destillaat, bekend als aguardiente, met krachtige aroma’s te verkrijgen.

Deze eau-de-vie wordt dan een jaar in wit eiken vaten gerijpt alvorens te worden gemengd met een vers suikerriet destillaat om “ron fresco” (of verse rum) te creëren. Deze rum wordt weer overgelaten aan het rijpingsproces voordat ze weer gemengd wordt. Deze opeenvolgende handelingen worden herhaald totdat de Maestros Roneros (Master Blender) tevreden zijn. De selectie van de vaten is cruciaal, want het is het hout dat de eau-de-vie zijn specifieke kleur, aroma en complexiteit geeft.

Het gehele Havana Club assortiment is natuurlijk gerijpt (aged), zonder kunstmatige acceleratie. Aan het einde van het verouderingsproces is het de taak van de master blender om elk vat rum te controleren en te proeven. Dit benadrukt hun passie, geduld en precisie, en garandeert de kwaliteit van het verouderingsproces en het mengproces.