Geplaatst op

The Anejo Highball – Rum Cocktails

De Anejo Highball is een relatief nieuwe cocktail die iedereen – zeker de liefhebbers van rum – geprobeerd moet hebben en die ook tot de parate kennis van elke barman zou moeten behoren. Deze rum cocktail werd uitgevonden door Dale DeGroffe, een van de hedendaagse cocktailgrootmeesters, als ode aan de Cubaanse barmannen van het begin van de 20e eeuw. Deze cocktail smaakt het beste met anejo (oude rum). De Anejo Highball is een eenvoudige cocktail, heerlijk voor in de zomer, of gewoon wanneer je zin hebt om even weg te dromen naar de tropische Caraïben!

Anejo Highball

Ingrediënten:

  • 50 ml anejo (oude rum)
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml Cointreau
  • 2 scheuten kruidenjenever (kruidenbitter)
  • 60 ml gemberbier (alcoholvrij)
  • een schijfje limoen voor de garnering
  • een schijfje sinaasappel voor de garnering

Bereiding:

  • Giet alle ingrediënten in een tumbler glas gevuld met ijs, en wel in deze volgorde: anejo, Cointreau, limoensap en de kruidenjenever.
  • Vul het glas verder aan met het gemberbier.
  • Garneer met het schijfje limoen en sinaasappel!