Geplaatst op

Rum Top 10

Je kunt piraten zoals Zwartbaard de schuld geven of verzin een willekeurige andere reden waarom de populariteit van rum achter is gebleven bij die van single malts en andere whisky’s. Maar gelukkig is het een en ander veranderd. Rum is begonnen aan een wedergeboorte waarbij steeds meer vooruitstrevende destilleerderijen hoge kwaliteit rum op de markt brengen om heerlijk aan te nippen. Natuurlijk kun je rum nog steeds gebruiken voor een Mojito of deze mengen met Coca Cola maar de betere rum van vandaag de dag kan ook heerlijk puur gedronken worden. Hieronder staat onze beste rum top 10 gebaseerd op een scala aan eigenschappen zoals prijs, smaakprofiel en leeftijd. Maar vooral met de gedachte “van welke fles rum wordt ik nou echt heel blij en gelukkig”. Het resultaat is een rumlijst waarin duurder en ouder niet altijd beter betekent.

Helaas zijn wij zelf gestopt met de verkoop van alcoholhoudende dranken. Bent u op zoek naar een mooi fles exclusieve drank kijk dan op Topdrinks.nl of op Wijny.nl

Hier de Beste Rum Top 10

1. Santa Teresa 1796

De nummer één in de beste rum top 10 is een prachtige Venezolaanse rum gerijpt in een solera systeem. Santa Teresa 1796 heeft zich gevestigd in de top bars als een van de beste Zuid-Amerikaanse rums in de wereld. Een verdiende winnaar van een gouden medaille en ‘Beste in de categorie’ bij de International Cane Spirits Festival 2007.

2. APPLETON ESTATE 21 YEARS

Een genereuze rum van de fijnste gerijpte rums. Appleton Estate 21 Years Old Rum is een ongelooflijk zachte rum die een ware streling voor de smaakpapillen is. De rums waaruit deze Appleton Estate 21 Years Old Rum zijn samengesteld werden met handmatig geselecteerd en minstens 21 jaar gerijpt.

3. FLYING DUTCHMAN DARK NO.3

De donkere rum van Zuidam heeft dezelfde basis als de witte. Na een uitzonderlijk lange vergisting van twee weken volgt drievoudige distillatie in koperen pot stills. De rum krijgt hierna een rijping van minstens drie jaar op kleine eikenhouten vaten. Het wordt gelagerd gelagerd op drie verschillende soorten vaten; new American oak, first fill Oloroso Sherry vaten en first fill Pedro Ximinez vaten. De zorgvuldige distillatie en de jarenlange rijping zorgen voor een verfijnd zoete en prachtig evenwichtige donkere rum. Met The Flying Dutchman bewijst Zuidam dat ook in Europa uitstekende rum valt te distilleren. Een rum vol karakter en volle tonen die goed te proeven zijn en daardoor een plaats verdient in de beste rum top 10. Kwaliteit en het gebruik van zuivere grondstoffen doet deze rum goed.


4. ABUELO 12 YEARS

Deze ‘Gran Reserva’ heeft van de gangbare Ron Abuelo serie de langste rijping genoten, 12 jaar gemiddeld. En dat proef je. Abuelo rum is van zeer hoge kwaliteit en is daarom antastisch om puur te drinken, uit een tulp- of wijnglas, of om de mooiste cocktails of gerechten mee te verrijken. Abuelo is een Panamese rum en wordt geproduceerd door Haciënda San Isidro te Pese. Abuelo 12anos is stevig en complex in de neus en heeft smaken van butterscotch, geroosterde noten, nootmuskaat, kaneel en piment.


5. BRUGAL 1888

Nummer 5 in de beste rum top 10 Gran Reserva 1888 van Brugal

Halverwege de beste rum top 10 staat de Rum Gran Reserva 1888 van Brugal. Het is een rum afkomstig uit de Dominicaanse Republiek die de naam draagt van de inauguratie van het bedrijf voorgesteld in een nieuw jasje. De selectie van vaten waaruit de laatste rum bestaat, is toevertrouwd aan de maestros roneros van de vijfde generatie Brugal. Dubbel gerijpt (Doblemente añejado), deze rum is 8 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten en nog eens 4-6 jaar in Spaanse rode eiken ex-sherry oloroso vaten.

Deze rum is donkeramber van kleur en opent naar de neus met intense sensaties van gedroogd fruit vergezeld van delicate houtachtige tonen. In de mond is het zoet en lang, met boterachtige en suikerachtige tonen, met een licht hartige en gekarameliseerde afdronk.


6. Plantation Rum Barbados Extra old 20 Year

Deze bijzondere uitgave die ter ere van het 20-jarig jubileum van de Master Distiller is uitgebracht staat op nummer zes onze beste rum top 10. De heerlijke en rijke rum uit Barbados is tot perfectie gemengd en vervolgens gelagerd op vaten van eikenhout waar eerst bourbon in heeft gezeten. Na de eerste rijpingsperiode zijn de vaten per boot naar Frankrijk vervoerd .Daar is de inhoud overgeheveld naar ex-cognacvaten van Maison Ferrand. Op deze vaten rijpt Plantation XO nog enige tijd verder.

Het toepassen van dit dubbele rijpingsproces geeft deze Plantation XO een ongekend soepel karakter dat gepaard gaat met heerlijk complexe aroma’s en smaken. Diverse tropische toetsen zijn aanwezig, waaronder rijpe banaan, vanille, geroosterde kokos, verse mango en een zweem van chocolade.


7. SAILOR JERRY SPICED VANILLA
8. ZACAPA CENTENARIO XO
9. KRAKEN SPICED
10. PYRAT XO

Helaas zijn wij zelf gestopt met de verkoop van alcoholhoudende dranken. Bent u op zoek naar een mooi fles exclusieve drank kijk dan op Topdrinks.nl of op Wijny.nl